Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при смяна на ролки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при смяна на ролки

Някой да има опит със смяна на ролки на ремъка на 155 2.5ТД?
    След доста борба и напъване задната, с обтегача, се предаде - оказа се, че е с лява резба. Тази, която е пред ролката на коляновия вал (като гледаш отстрани - отдясно) не мърда. А и не знам в коя посока да напъвам повече? Тя с каква резба е?
    Ако тръгна да я свалям с планката, на която е закачена и така да я мъча?.. Май трябва да се свали хидравличната помпа - дали не ме чакат по-големи приключения?...

Най-добре отиди в сервиз
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Колега аз не съм специалист но знам че този двигател го има в Ланд ровер.Ако мислите че ще свърши работа ще попитам.Работя в такъвв сервиз.

Comment

Благодаря - проблемът е разрешен. Предната ролка се сваля заедно с един елемент, на който стои и ролката на хидравличната помпа и е с нормална разба, за разлика от другата.
        Ако някой има нужда - лагерът струва 21лв от SKF, а ролката ми я предлагаха за над 100 в различни магазини. Лагерът си го купуваш от представителството на SKF, ролката по магазините е просто една от многото авточасти с неясен произход.

Comment

Достатъчно пъти съм писал за тия прословути ролки.И на трите се сменяват лагерите,като на двете тпо-големите са 6306,а по-малката е с лагер 6305,мисля.Обтяжно амортисьорче става от БМВ
          На SNR и трите лагера като ги сменях ,ги купих за 31лв
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от ksv55
            Колега аз не съм специалист но знам че този двигател го има в Ланд ровер.Ако мислите че ще свърши работа ще попитам.Работя в такъвв сервиз.
            Разновидности на тоя двигател,колега,но не с тия ролки
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
            X